Žuvies megėjai, sukluskite, nes tik „Superšeštadienio“ metu kilogramas karpio puselės kainuos tik 8,99 Eur, o sočius pietus galėsite pasigaminti įsigiję šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų, kuri, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos vos 2,99 Eur už kilogramą.
Pietų ar vakarienės garnyras daugeliui neįsivaizduojamas be bulvių, todėl paskubėkite jų įsigyti: „Lidl Superšeštadienio“ metu kilogramas lietuviškų bulvių kainuos tik 0,25 Eur.
Reikia užkandžių prie kalėdinių filmų? „Lidl“ siūlo įsigyti „Alesto“ skrudintų ir sūdytų kalifornietiškų pistacijų, kurių 250 g pakelis, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos 4,79 Eur, o antrą pakelį galėsite pasiimti nemokamai.
Šiam savaitgaliui „Lidl“ ekspertai paruošė receptus tiek žuvies, tiek ir mėsos mėgėjams, o prie abiejų patiekalų puikiai tiks mėgstama bulvių košė.
Kalėdas primenanti kiaulienos nugarinė su obuoliais ir cinamonu
Norint gerai pasiruošti Kalėdoms, patartina iš anksto pasirepetuoti patiekalus, kuriuos patieksite per šventes. Vienas iš tokių receptų – kiaulienos nugarinė su obuoliais ir cinamonu. Šie ingredientai – vieni iš tų, kurie iškart primena apie šventinį laikotarpį ir šiltus pokalbius su artimaisiais.
Jums reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės
3 obuolių
1 svogūno
1 v. š. aliejaus
2 a. š. garstyčių
1 v. š. aliejaus
100 ml obuolių sulčių
200 ml mėgstamo sultinio
0,5 a. š. cinamono
Čiobrelių, rozmarino pagal skonį
Druskos ir pipirų pagal skonį
Nepjaustytą kiaulienos nugarinę įtrinkite su druska ir pipirais, ir tuomet keptuvėje iš visų pusių apkepkite mėsą, kol šiek tiek apskrus. Apkepus kiaulienai, ją išimkite.
Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą svogūną, obuolius, pabarstykite cinamono ir kepkite apie 4 minutes.
Mėsą dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi. Tuomet sudėkite obuolius ir svogūnus bei kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Į puodą supilkite sultinį ir obuolių sultis, sudėkite rozmarinus ir čiobrelius, šiek tiek pakaitinkite, kad išsiskirtų visi aromatai. Iškepus kiaulienai, sultinį užpilkite ant mėsos ir palikite 10 minučių, kad iškepta nugarinė „pailsėtų“.
Iškeptą mėsą supjaustykite norimo dydžio pjausniais, įdėkite į lėkštes. Greta įdėkite bulvių košės ir patiekite.
Paprastieji karpio maltiniai
Žuvies mėgėjams „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti karpio maltinius, kuriuos paruošti neužtruksite daug laiko – galėsite daugiau jo skirti artimiesiems ir jų dovanoms.
Patiekalui prireiks:
1 vnt. karpio puselės
1 kiaušinio
Druskos ir pipirų pagal skonį
Krapų arba petražolių pagal skonį
Sviesto kepimui
Saujos džiūvėsėlių
Sumalkite žuvį mėsmale. Gautą masę pasūdykite ir įdėkite pipirų, įberkite mėgstamų prieskonių, žolelių. Įmuškite į masę kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Suformuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Apkepkite svieste, kol maltiniai šiek tiek apskrus.
Iškeptus maltinius patiekite kartu su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!