Reklaminiai leidiniai padės išmokti panaudoti maisto likučius
Reklaminiai leidiniai yra puikus būdas sužinoti naujų receptų ir idėjų, kaip panaudoti maisto likučius. IKI parduotuvės reklaminiuose leidiniuose pateikiamos ne tik nuolaidos ir akcijos, bet ir receptai. Rekomenduojame juos perversti – tikrai atrasite idėjų, ką pasigaminti iš maisto likučių.
Reklaminiuose leidiniuose galite rasti receptų įvairiems patiekalams: sriuboms, troškiniams, salotoms, sumuštiniams, užkandžiams ir kt. Receptai yra paprastai ir aiškiai aprašyti, todėl juos lengva sekti.
Kelios idėjos, ką pasigaminti su maisto likučiais:
Kartais tereikia kūrybiškumo, kad maisto likučiai virstų nuostabiais patiekalais. Štai keli patiekalų pavyzdžiai, kuriuos galima pritaikyti ir pagaminti pagal turimus produktus:
- Sriuba iš likusios vištienos. Išvirkite sriubą su likusia vištiena, daržovių likučiais ir prieskoniais.
- Troškinys iš likusios mėsos. Troškinkite mėsą su daržovėmis, kruopomis ir prieskoniais.
- Salotos iš likusių daržovių. Sudėkite likusias daržoves į salotas su mėgstamais ingredientais.
- Sumuštiniai iš likusios duonos. Pasidarykite sumuštinius su likusia duona, sūriu, kiaušiniais ar kitais mėgstamais ingredientais.
- Užkandžiai iš likusių sūrių, vaisių ar riešutų. Sudėkite sūrių likučius, vaisius ar riešutus į užkandžius, pavyzdžiui, į sumuštinius, salotas ar desertus.
Reklaminiai leidiniai – tai ne tik receptai
Reklaminiuose leidiniuose galite rasti ir kitą naudingą informaciją apie maistą ir jo gaminimą. Pavyzdžiui, galite sužinoti, kaip tinkamai laikyti maistą, kaip jį perdirbti ar kaip išvengti maisto švaistymo.
Tad jei norite išmokti panaudoti maisto likučius, nepraleiskite progos pavartyti reklaminių leidinių. Jie gali būti puikus pagalbininkas jūsų virtuvėje.
Praktiniai patarimai: kaip panaudoti maisto likučius?
- Vis dar dvejojate, ką galima nuveikti su maisto likučiais? Neskubėkite jų išmesti: štai keli praktiniai patarimai, kaip nešvaistyti maisto ir sutaupyti:
- Iš anksto suplanuokite, ką gaminsite iš maisto likučių. Tai padės jums išvengti maisto švaistymo. Būkite kūrybingi. Nebijokite eksperimentuoti su įvairiais skoniais ir ingredientais.
- Užšaldykite maisto likučius. Šaldiklyje juos galima laikyti 3 mėnesius, kartais net ilgiau.
- Išbandykite naujus receptus. Nebijokite eksperimentuoti ir išbandyti naujus receptus su maisto likučiais. Daugybę receptų rasite internete, knygose ar reklaminiuose leidiniuose. Prieskoniai gali padėti pakeisti maisto likučių skonį ir padaryti maistą kaip naują. Jei neturite visų reikalingų ingredientų, nebijokite improvizuoti. Galite pakeisti ingredientus panašiais arba tiesiog sumažinti jų kiekį.
Ir nepamirškite, panaudoti maisto likučius – tai ne tik puikus būdas prisidėti prie aplinkos apsaugos, bet ir galimybė sutaupyti pinigų. Taigi, neišmeskite maisto likučių, o būkite išradingi ir panaudokite juos naujų patiekalų gamyboje.