Pirmadienis, 23 birželio, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
manoRaseiniai.lt
  • Naujienos
  • Ką veikti Raseiniuose?
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
mano Raseiniai!
No Result
View All Result

Atraskite naujus skonius: įdomiausios kavos ruošimo tradicijos

Gali Sudominti!@ Gali Sudominti!
Ketvirtadienis, 22 vasario, 2024
0
Kava auginama net 65 pasaulio valstybėse. Tai – vienas populiariausių gėrimų, kurio ruošimo tradicijos skirtingose vietovėse gali smarkiai varijuoti. Vieni yra pratę tiesiog užplikyti kavą puodelyje, o kiti tam skiria kur kas daugiau laiko ir pastangų. Jei jums pabodo kas kartą gerti tokią pat kavą, naudinga pasidomėti, kokios tradicijos vyrauja skirtingose šalyse: galbūt tai įkvėps jus išbandyti naujus skonius.
Atraskite naujus skonius: įdomiausios kavos ruošimo tradicijos

Suomiška kava

Įdomu tai, kad suomiai išgeria daugiausiai kavos pasaulyje. Tradicinė suomių kava ruošiama su sūriu „Leipäjuusto“, kuris primena keptą varškės sūrį. Šio gėrimo ruošimui geriausia rinktis šviesaus skrudinimo pupeles.

REKLAMA

Virtnamietiška kava

Vietnamo gyventojai labai mėgsta stiprią kavą su kondensuotu pienu. Vietnamietiška kava ruošiama iš rupiai sumaltų, tamsaus skrudinimo pupelių. Kava ruošiama labai stipri, filtruojama, o tada supilama į stiklinę su ledukais ir kondensuotu pienu.

Meksikietiška kava

Paruošti šią kavą yra labai paprasta. Meksikietiškos kavos ruošimui naudojamos rupaus malimo, vidutinio arba tamsaus skrudinimo pupelės. Į puodą suberiamas cukrus, cinamonas ir malta kava. Kava lėtai užverdama, nukošiama ir išpilstoma į puodelius. Meksikietišką kavą taip pat galima pagardinti apelsino žievele.

Turkiška kava

Smulkiai malta kava su cukrumi kaitinama variniame inde ant silpnos ugnies. Ruošiant kavą jokiu būdu negalima jos užvirinti. Turkiška kava dažniausiai būna silpna ir labai saldi. Paruošta kava išpilstoma į puodelius (jos nereikia filtruoti).

Marokietiška kava

Maroke populiaru gerti kavą su prieskoniais, tačiau dažniau tokia kava mėgaujamasi ne kavinėse, bet namuose. Marokietiška kava gali būti ruošiama gana įvairiai, tačiau dažniausiai maltos kavos pupelės sumaišomos su prieskoniais (pavyzdžiui, kardamonu ar muskatu) ir užpilamos karštu vandeniu. Dažniausiai pasirenkamos tamsaus skrudinimo pupelės.

Graikiška kava

Įdomu tai, kad graikiška kava laikoma pačia sveikiausia. Ji ruošiama iš smulkiai maltų kavos pupelių, kurios kaitinamos nedideliame variniame inde. Kai kava pasiekia reikiamą temperatūrą, indas nukeliamas nuo ugnies ir kava išpilstoma į nedidelius puodelius, kuriuose įprastai patiekiama espresso kava.

Airiška kava

Paruošti tradicinę airišką kavą tikrai nėra sunku: tereikia 20 ml airiško viskio sumaišyti su ruduoju cukrumi ir užpilti stikline juodos kavos. Šią kavą taip pat galima pagardinti plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis. Tokiu būdu paruoštos kavos jokiu būdu negalima maišyti.

Itališka kava

Tai – desertinė kava, kuri patiekiama su ledais. Ant rutuliuko ledų tiesiog užpilama espresso kavos. Kas kartą galima išbandyti vis kitokią šios kavos variaciją, pavyzdžiui, tokią kavą galima patiekti su mėtiniais ledais.

Senegalietiška kava

Senegale populiaru gerti kavą su aitriais prieskoniais. Kavos pupelės paskrudinamos su Gvinėjos pipirais, o vėliau šis mišinys užplikomas karštu vandeniu. Kava taip pat pagardinama gvazdikėliais ir cukrumi. Senegalietiška kava dažniausiai yra labai silpna ir saldi.

Šiame straipsnyje
+++ Gali sudominti!Maistas

Savaitės Klausimas

Kaip vertinate partijos „Nemuno aušra“ dalyvavimą valdančiojoje daugumoje?

Siūlomas turinys

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

28 gegužės, 2025
Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

11 balandžio, 2025
Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

11 balandžio, 2025
Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

10 balandžio, 2025
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

10 balandžio, 2025
Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

24 sausio, 2025
Daugiau

© 2012 – 2023 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • Mano Šakiai
  • Mano Šakiai
  • Mano Jurbarkas
  • Mano Pagėgiai
  • Mano Šilalė
  • RINA.lt
  • Mano Šakiai
  • Mano Šakiai
  • Mano Jurbarkas
  • Mano Pagėgiai
  • Mano Šilalė

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Ką veikti Raseiniuose?
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.

X