Suomiška kava
Įdomu tai, kad suomiai išgeria daugiausiai kavos pasaulyje. Tradicinė suomių kava ruošiama su sūriu „Leipäjuusto“, kuris primena keptą varškės sūrį. Šio gėrimo ruošimui geriausia rinktis šviesaus skrudinimo pupeles.
Virtnamietiška kava
Vietnamo gyventojai labai mėgsta stiprią kavą su kondensuotu pienu. Vietnamietiška kava ruošiama iš rupiai sumaltų, tamsaus skrudinimo pupelių. Kava ruošiama labai stipri, filtruojama, o tada supilama į stiklinę su ledukais ir kondensuotu pienu.
Meksikietiška kava
Paruošti šią kavą yra labai paprasta. Meksikietiškos kavos ruošimui naudojamos rupaus malimo, vidutinio arba tamsaus skrudinimo pupelės. Į puodą suberiamas cukrus, cinamonas ir malta kava. Kava lėtai užverdama, nukošiama ir išpilstoma į puodelius. Meksikietišką kavą taip pat galima pagardinti apelsino žievele.
Turkiška kava
Smulkiai malta kava su cukrumi kaitinama variniame inde ant silpnos ugnies. Ruošiant kavą jokiu būdu negalima jos užvirinti. Turkiška kava dažniausiai būna silpna ir labai saldi. Paruošta kava išpilstoma į puodelius (jos nereikia filtruoti).
Marokietiška kava
Maroke populiaru gerti kavą su prieskoniais, tačiau dažniau tokia kava mėgaujamasi ne kavinėse, bet namuose. Marokietiška kava gali būti ruošiama gana įvairiai, tačiau dažniausiai maltos kavos pupelės sumaišomos su prieskoniais (pavyzdžiui, kardamonu ar muskatu) ir užpilamos karštu vandeniu. Dažniausiai pasirenkamos tamsaus skrudinimo pupelės.
Graikiška kava
Įdomu tai, kad graikiška kava laikoma pačia sveikiausia. Ji ruošiama iš smulkiai maltų kavos pupelių, kurios kaitinamos nedideliame variniame inde. Kai kava pasiekia reikiamą temperatūrą, indas nukeliamas nuo ugnies ir kava išpilstoma į nedidelius puodelius, kuriuose įprastai patiekiama espresso kava.
Airiška kava
Paruošti tradicinę airišką kavą tikrai nėra sunku: tereikia 20 ml airiško viskio sumaišyti su ruduoju cukrumi ir užpilti stikline juodos kavos. Šią kavą taip pat galima pagardinti plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis. Tokiu būdu paruoštos kavos jokiu būdu negalima maišyti.
Itališka kava
Tai – desertinė kava, kuri patiekiama su ledais. Ant rutuliuko ledų tiesiog užpilama espresso kavos. Kas kartą galima išbandyti vis kitokią šios kavos variaciją, pavyzdžiui, tokią kavą galima patiekti su mėtiniais ledais.
Senegalietiška kava
Senegale populiaru gerti kavą su aitriais prieskoniais. Kavos pupelės paskrudinamos su Gvinėjos pipirais, o vėliau šis mišinys užplikomas karštu vandeniu. Kava taip pat pagardinama gvazdikėliais ir cukrumi. Senegalietiška kava dažniausiai yra labai silpna ir saldi.