Antradienis, 24 birželio, 2025
  • Tinklas
  • Reklama
  • Kontaktai
ARCHYVAS
ĮKELK PRANEŠIMĄ
manoRaseiniai.lt
  • Naujienos
  • Ką veikti Raseiniuose?
VIDEO
No Result
View All Result
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
mano Raseiniai!
No Result
View All Result

Į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsą?

Gali Sudominti!@ Gali Sudominti!
Pirmadienis, 26 vasario, 2024
0
Kaip išsirinkti kokybišką mėsą – tai klausimas, kuris aktualus daugeliui pirkėjų. Ir ne tik dėl skonio, bet ir dėl saugumo – juk niekas nenorime apsinuodyti. Visada mėsą perkate „aklai“? Norite daugiau sužinoti apie kriterijus, į kuriuos verta atsižvelgti renkantis mėsą? Parengėme jums trumpą atmintinę – kviečiame skaityti.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsą?

Atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą

Pirmasis kriterijus, į kurį būtina atsižvelgti renkantis mėsą – jos spalva. Štai, pavyzdžiui, šviežia kiauliena yra šviesiai rausvos spalvos. Jautiena – tamsiai rausvos spalvos. Beje, atkreipkite dėmesį į riebalų spalvą. Jie turėtų būti balti. Gelsvo atspalvio jautienos riebalai rodo, kad gyvulys buvo vyresnio amžiaus. O tai reiškia, kad ir jo mėsa bus kietesnė.

REKLAMA

Labiau mėgstate paukštieną? Jos spalva turėtų būti rausvai blizgi – tai indikuoja mėsos šviežumą. Todėl venkite mėsos, kuri atrodo papilkėjusi ar patamsėjusi.

Svarbus kriterijus – mėsos konsistencija

Ne ką mažiau svarbu atkreipti dėmesį ne tik į mėsos spalvą, bet ir į jos konsistenciją. Raumenų skaidulos turėtų būti elastingos ir stangrios. Jei tik yra galimybė, paspauskite mėsą pirštu. Po kurio laiko ji turėtų grįžti į pradinę padėtį. Ir nepamirškite, mėsos paviršius turėtų būti drėgnas, bet ne šlapias.

Kokios mėsos reikėtų vengti? Žinoma, tokios, kuri yra lipni ar gleivėta. Pernelyg minkšta mėsa taip pat nėra kokybės ženklas.

Jei tik yra galimybė, mėsą pauostykite

Kvapas – vienas iš svarbiausių kriterijų renkantis kokybišką ir šviežią mėsą. Todėl jei tik turite galimybę, būtinai ją pauostykite. Žinoma, mėsa turi savo specifinį kvapą – viskas su tuo yra gerai. Svarbiausia, nepirkti mėsos, kuri skleidžia rūgštų, nemalonų ar puvėsius primenantį kvapą.

Atkreipkite dėmesį į mėsos pakuotę, ženklinimą bei kainą

Jeigu tik galite, pirkite vitrininę, o ne fasuotą mėsą. Vis dėlto, kartais tokios galimybės tiesiog nėra. Ką daryti tokiu atveju? Išanalizuoti pakuotę ir jos ženklinimą. Mėsa turėtų būti supakuota sandarioje, nepažeistoje pakuotėje. Ant jos privalo būti nurodyta mėsos rūšis, kilmės šalis, skerdimo data, gamintojo informacija, vartojimo terminas.

Taip pat atkreipkite dėmesį į mėsos kainą. Jeigu ji įtartinai pigi – tokios mėsos reikėtų vengti. Tai gali indikuoti prastą kokybę. Vis dėlto, permokėti taip pat neverta. Parduotuvių naujausi kaininiai leidiniai – kupini puikių akcijų mėsai. Peržvelkite juos ir įsigykite mėsos su nuolaida. Jeigu matote, kad nespėsite jos suvartoti – ne bėda: tiesiog užšaldykite ir pasigaminsite kitą kartą.

 

Šiame straipsnyje
+++ Gali sudominti!

Savaitės Klausimas

Kaip vertinate partijos „Nemuno aušra“ dalyvavimą valdančiojoje daugumoje?

Siūlomas turinys

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

28 gegužės, 2025
Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

Nusibodo tradicinis Velykų meniu? Restorano šefas D. Špakauskas siūlo jį pagyvinti – 3 nebrangūs ir naujoviški variantai

11 balandžio, 2025
Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

Originalūs kepiniai, kurie taps Velykų žvaigždėmis: nuo Dubajaus stiliaus pyrago iki nuotaikingų zuikučių-sausainių

11 balandžio, 2025
Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – 5 skanūs, pigūs ir greitai pagaminami variantai

10 balandžio, 2025
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

10 balandžio, 2025
Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

Maisto saugos kultūra: kuo ir kodėl ji svarbi su maistu dirbantiems verslams?

24 sausio, 2025
Daugiau

© 2012 – 2023 manoRaseiniai.lt

  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • Verslas
  • Žmonės
  • Jaunimas
  • Sveikata
  • Maistas
  • Nuomonės
  • Politika
  • Turizmas
  • Kultūra
  • Sportas
  • Pramogos
  • Kriminalai
  • Įvairūs
  • RINA.lt
  • Mano Šakiai
  • Mano Šakiai
  • Mano Jurbarkas
  • Mano Pagėgiai
  • Mano Šilalė
  • RINA.lt
  • Mano Šakiai
  • Mano Šakiai
  • Mano Jurbarkas
  • Mano Pagėgiai
  • Mano Šilalė

Regioninės informacinės naujienų agentūros partneris.

efav

eLengvai tinklas.

eLengvai MEDIA GROUP

Sveiki sugryžę!

Prisijunkite

Pamiršote slaptažodį?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Prisijungti

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Naujienos
  • Ką veikti Raseiniuose?
  • Kontaktai

© 2012 - 2023 eLengvai - MEDIA GROUP // UAB MANO RASEINIAI.

X