Iš anksto planuokite ne tik dovanas, bet ir receptus
Planuoti kalėdines šventes ir dovanas iš anksto jau tampa įprasta. „Lidl Lietuva“ užsakymu „Norstat“ atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa rodo, jog dauguma apklaustųjų dovanas stengiasi planuoti ir įsigyti iš anksto. Vos 9 proc. apklaustųjų dovanų pirkimas ir planavimas vargina, todėl jie renkasi iš to, ką šventiniu laikotarpiu siūlo prekybos centrai.
Šią planavimo taktiką, kuri padeda švenčių laukti be streso, galima pritaikyti ir galvojant apie šventinį stalą. Sugalvoję, kokius patiekalus ketinate ruošti Kūčioms ir Kalėdoms, visus reikalingus produktus galite įsigyti iš anksto ir taip ne tik išvengti paskutinės minutės skubos, ne tik atsipalaiduoti, bet ir sutaupyti.
Planuodami švenčių stalą, įkvėpimo galite pasisemti ir iš parduotuvių asortimento. Pavyzdžiui, šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse pasirodys išskirtinis „Deluxe“ asortimentas. Pirmosios „Deluxe“ savaitės metu galėsite įsigyti tokių išskirtinių produktų kaip elnienos paštetas, sūdytų Peru ančiuvių filė, artišokų šerdys užpile iš Tudelos ir pan. Galbūt tai taps jūsų šių metų žiemos švenčių hitu?
Repeticijos veda tobulumo link
Nesvarbu, ar nuspręsite išmėginti šį tą naujo, ar planuosite laikytis tradicijų ir gaminti klasikinius receptus, verta juos prisiminti ir pamėginti pagaminti dar prieš šventes. Taip turėsite progą susipažinti su dar galbūt neragautu produktu, atrasti jo subtilybes ir sugalvoti, kaip jį pritaikyti savo ar artimųjų skoniams. O repetuodami tradicinius receptus, galėsite atgaivinti atmintį ar net paskambinti mamai ir kartu pasitarti dėl recepto subtilybių.Tokios patiekalų repeticijos leis kokybišku, naminiu maistu mėgautis net nesulaukus švenčių ir išlaisvins nuo nesibaigiančių svarstymų, ką pagaminti šeimos vakarienei ar savaitgalio pietus. Juk maisto gamyba taip pat gali tapti puikiu atsipalaidavimu namuose, kai visa kita už namų ribų šiuo laikotarpiu yra itin skubu ir intensyvu. O svarbiausia, kad bent sykį parepetavę norimus patiekalus iš anksto, šventes pasitiksite lengviau, nes jau žinosite, ką ir kaip geriausia ruošti, norint pasiekti skaniausių rezultatų ir kokio kiekio produktų reikia būtent jums.
Idėja Kūčių repeticijai: tradicinės „ausytės“ su džiovintais grybais
Ieškantiems idėjų, ką galima repetuoti iš anksto, o vėliau patiekti ant Kūčių stalo – idealiai tinka „ausytės“ su džiovintais grybais. Tai tikras komforto maistas, kuris praskaidrins ir Kūčias, ir bet kurį kitą žiemos vakarą, o visus reikiamus ingredientus šią savaitę rasite „Lidl“ parduotuvėse.
Produktų sąrašas:
Tešlai:
400 g miltų
3 v.š. aliejaus
druskos
vandens
Įdarui:
2-3 saujos „Deluxe“ džiovintų baravykų
1 didelis svogūnas
Gaminimo eiga:
Visų pirma, užmerkite džiovintus baravykus, kad jie išbrinktų. Palaikykite juos vandenyje 30-60 min. Po to grybus lengvai apvirkite sūdytame vandenyje 5 min.
Per šį laiką, kol grybai brinksta, paruoškite tešlą: sumaišykite visus tešlos ingredientus ir palikite tešlą „pailsėti“ šaldytuve 20 min. Svarbu: tešla turi būti tokia elastinga ir nekibi, kad kočiojant berti miltų nebereikėtų.
Pradėkite įdaro gamybą ir susmulkinkite svogūnus. Kepkite juos kartu su apvirtais grybais tol, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
Iškočiokite tešlą ir joje išspauskite norimo dydžio skrituliukus – tam idealiai tiks bet kuri jūsų namų stiklinė.
Į tešlos skrituliukus įdėkite įdaro ir užspauskite kraštelius.
Apvirkite „ausytes“ riebaluose, kol jos paruduos.
Skanaus!