Vis dėlto, dažnai gailimės dėl šių saldžių nuodėmių. Pamirškite kaltę – kavos pertraukėlėms rinkitės sveikus, bet labai gardžius užkandžius, kurie pamalonins jūsų skonio receptorius, suteiks energijos ir užtikrins gerą bei darbingą nuotaiką. Dalinamės keliais, itin paprastai paruošiamais sveikų užkandžių receptais. Tad pats metas pasidaryti kavos pertraukėlę ir sveikai pasmaguriauti.
Baltyminiai (proteino) rutuliukai – saldi energijos bomba
Energingai ir produktyviai darbo dienai „Šefo receptai“ komandos pamėgti – baltyminiai (proteino) rutuliukai. Šis baltymais praturtintas desertas – sveikas, naudingas ir labai gardus, o paruošti itin paprasta!
Ingredientai:
- Baltymų milteliai 30 g;
- Datulės 150 g;
- Avižų dribsniai 100 g;
- Riešutų sviestas 100 g;
- Bananai 100 g.
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sutrinkite bananą ir datules be kaulo. Tuomet į šią masę įmaišykite riešutų sviestą ir proteino miltelius. Gautą masę galite sutrinti iki vientisos arba palikti stambesnius ingredientų gabaliukus.
- Į paruoštą masę įberkite avižinius dribsnius, viską išmaišykite ir formuokite rutuliukus.
- Suformuotus rutuliukus papuoškite sezamo sėklomis arba kokoso drožlėmis. Gardžios ir sveikos kavos pertraukėlės!
Sveikuoliški sausainiukai – saldu, bet nenuodėminga
Biuruose išpopuliarėję kavos aparatai dažnai tiekia ne tik kavą, bet ir padeda susipažinti – atėję kavos, kolegos dažnai užmezga neformalų ryšį. Įsidarbinote naujoje darbovietėje? Pradėkite pokalbį pavaišindami kolegas idealiu užkandžiu – riešutų sviestu įdarytais sausainiukais! Tai – itin lengvai paruošiamas ir sveikas užkandis, kuris pamalonins net didžiausius smaližius.
Ingredientai:
- Obuolys 1 vnt;
- Riešutų sviestas 3 šaukštai;
- Kepinti migdolai 10 vnt;
- Kokoso drožlės 20 g;
- Razinos 20 g.
Gaminimo eiga:
- Obuolį supjaustykite riekelėmis ir išimkite sėklytes.
- Ant obuolio riekelių tepkite riešutų sviestą ir pagardinkite kepintais migdolais, kokoso drožlėmis bei razinomis. Galite rinktis tuos ingredientus, kuriuos labiausiai mėgstate.
Riešutų pyragas be cukraus – pasimėgaukite sveiku desertu
Pyragas ir kava – vienas gardžiausių derinių, tiesa? Tačiau nors ir labai skanu, manote, per daug kalorijų? Tokiu atveju pasigaminkite riešutų pyragą be cukraus, kuris yra ne tik sveikuoliškas, bet ir išties gardus. Tik nenustebkite, jei šiuo pyragu vaišinant kolegas jums daug gabalėlių neklius!
Ingredientai:
- Bananai (labai sunokę ar net pernokę) 3 vnt;
- Kiaušiniai 4 vnt;
- Sūdytų riešutų sviestas 200 g;
- Kokoso drožlės 70 g;
- Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis;
- Smulkinti riešutai 100 g.
Gaminimo eiga:
- Nulupkite bananus ir juos sutrinkite kartu su kiaušiniais. Tuomet į šią masę įmaišykite sūdytų riešutų sviestą, kokoso drožles ir smulkintus riešutus. Nepamirškite įberti kepimo miltelių.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite paruoštą tešlą.
- Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol gražiai apskrus.
- Pyragui iškepus leiskite jam atvėsti. Gardžios ir sveikos kavos pertraukėlės!
Avižiniai sausainiai su riešutais – įtiks kiekvienam
Atrasti užkandį prie kavos, kuris įtiktų kiekvienam nėra lengva, bet tikrai įmanoma. Šiai užduočiai išmėginkite ypatingai maistingą avižinių sausainių su riešutais receptą. Kodėl jis toks maistingas? Plačiau apie avižų naudą sužinokite čia.
Ingredientai:
- Cukrus 200 g;
- Miltai 250 g;
- Lazdyno riešutai (dėti pagal skonį);
- Avižų dribsniai 150 g;
- Margarinas 250 g;
- Medus 1 šaukštas;
- Soda arba kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis;
- Kiaušiniai 2 vnt.
Gaminimo eiga:
- Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir medumi.
- Ištirpinkite margariną, supilkite jį ant paruoštos masės ir vėl viską išmaišykite. Geriausia būtų naudoti kepiniams skirtą margariną.
- Į paruoštą masę supilkite cukrų, actu nugesintą sodą (arba kepimo miltelius) ir smulkiai supjaustytus riešutus. Vietoj riešutų taip pat galite naudoti razinas, džiovintus vaisius ar kitus mėgstamus ingredientus.
- Viską išminkykite ir formuokite plokščius kamuoliukus.
- Suformuotus sausainius sudėkite į skardą, kurią galite ištepti margarinu arba padengti kepimo popieriumi. Avižinius sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol jie taps auksinės spalvos. Gardžios kavos pertraukėlės!
Saldūs rutuliukai – pasigaminkite be cukraus
Didžiausių smaližių svajonė – saldūs užkandžiai, kurių gaminimui nereikia cukraus. Šie rutuliukai yra tobulas užkandis, kai norisi labai saldaus, bet tuo pačiu ir sveiko užkandžio.
Ingredientai:
- Minkštos datulės 1 pakuotė;
- Citrinų sultys 20 ml;
- Sūdytos kepintos saulėgrąžos 200 g;
- Kokosų aliejus 1 šaukštas;
- Kakava 2 šaukštai;
- Pūstos burnočio sėklos 50 g;
- Sezamo sėklos 20 g.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite datules – išimkite kauliukus.
- Tuomet sudėkite visus reikalingus ingredientus – datules, sūdytas kepintas saulėgrąžas, pūstas burnočio sėklas, citrinų sultis, kokosų aliejų, kakavą. Viską suminkykite iki vientisos masės. Tai galite daryti rankomis arba pasinaudoję elektriniu smulkintuvu.
- Iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus.
- Kiekvieną rutuliuką papildomai galima apvolioti sezamo sėklose.
- Iš tiek ingredientų pavyksta pagaminti apie 40–50 vienetų rutuliukų. Skanaus!
Metas kavos pertraukėlei?
Nepamirškite, kad kiekviena gera diena susideda iš malonių smulkmenų, tokių, kaip kvapnios kavos puodelis, gardūs užkandžiai ir draugiški pašnekesiai su kolegomis ar namiškiais. Tad praskaidrinkite savo dieną saldžia, tačiau sveika kavos pertraukėle.