2018-10-23, antradienis, 06:49.     Šiandien Raseiniuose saulė teka 08:18, leidžiasi 18:12, dienos ilgumas 9:54.

Kviečia cepelinų virimo Lietuvos čempionatas

2018-08-06, paskelbė Nuomonės ir aktualijos
Kviečia cepelinų virimo Lietuvos čempionatas

Cepelinų   atsiradimas   yra   glaudžiai   susijęs   su   bulvių   ir   bulvių   valgymo   kultūros plitimu Europoje.  Kaip  žinia,  šis  patiekalas  gaminamas  iš bulvių  tešlos.  Europos  kulinarinėse tradicijose žinoma dvejopa – virtų ir žalių bulvių – tešla. Dar 1630 metų kunigaikščių Radvilų Kėdainių   rūmų   inventorinėse   knygose   randama,   kad   iš   vokiečių   kolonistų   buvo   nupirktos   4„vokiškos bačkos kartupelių“.

 

Štai nuo kada Lietuvoje buvo pradėtos auginti bulvės. Deja, nors dažnas lietuvis įsitikinęs, kad cepelinai - tai mūsų nacionalinis patiekalas, retas kuris žino daugiau nei vieną ar du tinkamus cepelinams įdarus. O jų, pasirodo, visa gausybė. Siekiant pajusti žinomus ir   naujus   patiekalo   skonius   organizuojamas   Lietuvos   cepelinų   virimo   čempionatas.   Gargždai pasirinkti neatsitiktinai.  Gargžduose jau 40 metų gyvuojanti valgykla „Bulvė“ – neatsiejama miesto istorijos dalis, todėl manome , kad cepelinai ir Gargždai turi tamprų ryšį.

 

Čempionatas   organizuojamas   2018   metų   rugpjūčio   18   dieną,   siekiant   populiarinti lietuvišką virtuvę, Lietuvos papročius ir tradicijas.

 

Čempionato nuostatai:

 

Dalyvių registracija

 

1. Dalyviai registruojasi ne vėliau, kaip likus savaitei iki čempionato.

2. Dalyviai   pateikia   paraišką   el.paštu:   bendraivisi@gmail.com,   kurioje   nurodo   komandos pavadinimą, vyriausio virėjo vardą ir pavardę, ką atstovauja komanda

 

 Organizatoriai įsipareigoja

 

1. Įrengti laužavietes cepelinų virimui.

2. Patiekti reikalingą kiekį malkų.

3. Patiekti ne mažiau 20 kg bulvių.

4. Sudaryti sąlygas bulvių sutarkavimui

5. Sukviesti nešališką, kvalifikuotą ir atsakingą komisiją skonio vertinimui.

6. Skirti po 50 eurų kiekvienos komandos išlaidoms (išskyrus politines organizacijas).

7. Skirti piniginius ir daiktinius prizus komandoms nugalėtojoms.

8. Pasirūpinti vienkartiniais indais cepelinų valgytojams.

 

Dalyviai įsipareigoja

 

1. Verdant cepelinus  laikytis higienos reikalavimų ir ruošimo bei virimo proceso estetinio vaizdo.

2. Proceso   metu   laikytis   elementarių   saugos   reikalavimų,   o   atsitikus   įvykiui   prisiimti atsakomybę ir nereikšti pretenzijų organizatoriams.

3. Išvirti ne mažiau kaip 52 cepelinus, iš kurių vieną pateikti vertinimo komisijai.

4. Savo teritoriją apipavidalinti, siekiant komandos ir atstovavimo populiarinimo.

 

 Vertinimas ir nugalėtojų nustatymas

 

1. Organizatoriai sudaro komisiją į kurią  įeina organizatorių  atstovas, rėmėjų  atstovas,  du maisto gamybos ekspertai, Gargždų miesto bendruomenės atstovas.

2. Vertinimui pateikiama vienas cepelinas indelyje ir padažo indelis.

3. Vertinimui pagamintų cepelinų pateikimo laikas 17:00(laikas gali būti tikslinamas)

4. Vertinimas vyksta: bendro skonio vertinimas – iki 10 balų; cepelino skonio vertinimas – iki5 balų; padažo vertinimas – iki 5 balų.

5. Kiekvienas dalyvis gauna numeruotą indą ir indelį padažui, komisija vertindama nežino dalyvių.

6. Nugalėtojai apdovanojami vakarinio koncerto metu.

 

 Bendros sąlygos

 

1. Komandų atvykimas, improvizuotos virtuvės įsirengimas nuo 11 iki 13 val.

2. Čempionato atidarymas ir startas – 13 val.

3. Kiekviena komanda gali naudoti virimui savo bulves ir kitus produktus.

4. Laikoma, kad dalyviai pateikę paraiškas sutinka su čempionato nuostatomis ir sąlygomis.

 

Čempionato organizatoriai

 

Visuomeninė organizacija „Bendrai visi“. Smulkesnė informacija telefonais: 8-60417778 arba 8-60670622, el.paštu: bendraivisi@gmail.com
 

Contact form

Šios dienos vardadieniai

Apklausa

Ar Jums gera gyventi Raseinių rajone?

Redakcija:
+370 654 40945
e.p. info@manoraseiniai.lt


Daugirdo 8, LT-60149 Raseiniai


mob. (8 616) 14 144